Följ mig:

Om Helena Lyth

Hej och välkommen hit till mig – Helena Lyth. En blogg som ska inspirera till vardag och fest.

Vem är Helena Lyth? Jag är en 180 cm lång och 44 årig kreatör som älskar vackra ting, god mat och att skratta ihop med vänner. Bor i en funkisvilla i Bromma utanför Stockholm tillsammans med make, tre yviga barn (födda -09, -10 och -13) och två hungriga katter. Flyttade till en funkiskåk i april -13 och är inte på långa vägar färdiga med inredningen. Det är ett pågånde projekt som lär märkas här på bloggen. Kreativ till tusen och har ständigt ett gäng pysselprojekt på gång.

Vad gör Helena Lyth? Efter 22 år i reklambranschen som Art Director så sade jag upp mig december 2015 för att satsa på egen verksamhet med olika uppdrag; content manager åt Adlibris.com, tidningsreportage, föreläsare, event stylist, håller i workshops, anlitad som pysselproffs i P4 ExtraP5 STHLM och i Nyhetsmorgon TV4.
Januari 2017 föddes denna blogg efter att jag bloggat för Bonnier Tidskrifter från november 2012, först för amelia.se och sedan skonahem.com.
Finalist Årets Inredningsbloggare i Elle Decoration Swedish Design Awards 2017
Jag och mitt funkishem var med i “Vem bor här?” SVT i april 2016. Se hela avsnittet HÄR.
Medlem och grundare i The Creative Collective

Helena_lyth

Vad menas med inspiration galore? Jag vill inspirera till eget skapande, tips, inredning (speciellt funkis), recept för mat, bak & dryck och allt som gör livet lite härligare och roligare. Och galore (engelska för överflöd) är för att det ska vara mycket av det! Om du som läser får inspiration att pyssla något eller baka något med min blogg som inspiration blir jag världens gladaste.

Varför jag har en blogg och hur det hela startade kan du läsa HÄR. Och jag har haft äran att få var med på ett podavsnitt i Bloggbusiness och prata om hur jag började blogga bl.a.

Vill du komma i kontakt med mig finns jag på helena.lyth[at]gmail.com. Följ mig gärna på facebook och på Instagram @helenalyth.se

Mitt populäraste pyssel: girlang med hjärtan vikta av papper.

Vårt gröna funkisbadrum

Stora vackra funkisfönster med elementskydd i original

Panelväggen vi byggt i sovrummet.

Favoritplatsen i köket

 

Lämna en kommentar

 • Svara Karl Ekbom 18 mars, 2013 at 21:04

  Kram från stolt pappa (och morfar till småttingarna) som följer Din dagbok och Dina kreativa idéer och tips i vardagslivet med största intresse!

 • Svara Antonia 1 november, 2013 at 14:53

  Hej!

  Jag skulle vilja komma i kontakt med dig då jag har en rolig DIY-tävling som du kanske skulle vara intresserad av att delta i. Har du någon mail jag kan skicka till?

  Med vänlig hälsning
  Antonia

 • Svara Isabel Enberg 25 november, 2013 at 12:56

  Hej Mitt namn är Isabel och jag ordnar aktiviteter för barn i olika centrum. Nu behöver jag personer som kan pyssla med barn i 2 olika centrum den 14 december i Stockholm. Känner du personer som kan arbeta med detta?
  Med vänlig hälsning Isabel Marnad & Event
  076 346 63 66

 • Svara Katja Strandberg 7 maj, 2020 at 10:25

  Vilken underbar blogg! Jag hittade dig precis idag, och vilket vackert, feminint, informativt innehåll Helena!
  Såå mycket av detta är jag intresserad av och kommer kunna bli inspirerad till, och lära mig om här! 🙂

  Tack <3
  Katja, 18 år

  • Svara Helena Lyth 15 maj, 2020 at 08:56

   Hej Katja!
   Så välkommen. Hoppas innerligt du hittar något här som inspirerar och får dig att vilja skapa, baka eller göra.

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar